Ajankohtaista

Kevät – kevät – kevät!

Aurinko paistaa ja lumet sulaa – kevät on tullut!
Varma kevään merkki on myös Helsingin Vinttikoirakerho Ry:n kevätkokous. Kiitos kaikille aktiivisille jäsenille mukanaolosta kevätkokouksessa, joka pidettiin tiistaina 23.3.2021 Teams kokouksena. Tilinpäätös vahvistettiin ja hallitukselle myönnettiin vastuuvapaus. Tästä on hyvä jatkaa hyvin alkanutta HVK:n 60-vuotis juhlavuotta.

Tammikuu oli harrastustoimiltaan kovin hiljainen. Uusi hallitus toki otti ohjat käsiinsä ja järjestäytyi sekä perusti muutaman uuden toimikunnan: järjestelytoimikunnan, joka huolehtii kaikista ulkopuolisten järjestämistä tapahtumista Tuomarinkartanolla. Järjestelytoimikuntaa vetää Inka Luoma ja joukkoon mahtuu vielä porukkaa mahdollistamaan näyttelyt ym. tapahtumat onnistuneesti. Toinen uusi toimikunta on radankunnostus toimikunta, joka pitää huolen siitä, että viime vuonna aloitettu pysäytyspaikan rakentaminen ja uusin lähtökoppien paikalleen laitto sujuu juohevasti ja ajoissa. Radankunnostustiimiä vetää Jesse Rehn ja häneenkin saa olla yhteydessä, jos tällainen talkoohomma tuntuu omalta ja haluat olla parantamassa harrastusmahdollisuuksia Kartanolla.

Helmikuussa päästiin aloittamaan jo sunnuntai ulkoilut ja ulkoiluihin onkin osallistunut mahtavasti koiria omistajineen. Muutamia mittaustilaisuuksia oli myös helmikuussa. Hienosti on huolehdittu koronan vaatimista turvallisuusväleistä ja maskeja on käytetty tunnollisesti. Kiitos tästä kaikille jäsenille. Näin me jokainen omalta osaltamme taistelemme vallitsevaa pandemiaa vastaan ja voimme jatkaa harrastusta ja tapaamisia, kun toimimme vastuullisesti. Kiitos!

Maaliskuussa jatkettiin ulkoiluja ja yksi mittauskin saatiin järjestettyä. Ulkopuolisia vuokralaisia Kartanolla oli alkukevään aikana vain muutamia koronarajoituksista johtuen. Pentutapaamisiakin oli muutama. Muistakaahan että Vinttikoirakeskusta voi vuokrata erilaisiin tapahtumiin. Anna Sivula hoitaa varaukset ja häneen kannattaa olla yhteydessä ja tiedustella vapaita aikoja, vaikka pentutapaamiselle taikka vain kaveriulkoilulle. Hinnastoa olemme selkeyttämässä ja se saataneen valmiiksi huhti-toukokuun aikana.

Sunnuntai ulkoilut jäävät nyt tauolle, kunnes taas kesällä voidaan aloittaa tiistai ulkoilut, kunhan nurmikko on kevään rasituksista vahvistunut. FB sivuilla tiedottelemme taas milloin ulkoilut alkavat uudelleen.

Huhtikuussa 17. päivä lauantaina on KEVÄT TALKOOT Kartanolla. Tervetuloa kaikki porukalla laittamaan tilat kuntoon. Tarjolla on haravointia, risujen keräämistä, terassin siivoamista ym. mukavaa pientä puuhaa porukalla. Ja tietenkin talkoo evästä! Mitä enemmän meitä on paikalla niin sen nopeammin saamme Vinttikoirakerhon tilat siistiksi ja voimme hyvällä mielin aloitta uuden kauden. Toki seuraamme koronatilannetta ja toimimme kaikkien ohjeistuksien mukaan. Seuratkaa siis tiedotuksia HVK:n sivuilta ja FB:stä.

Huhtikuussa järjestämme myös kerhoillan 27.4.2021 klo 18.30 – 20.00 Teams:llä. Kerhoillan aiheena on Nuoren / aloittelevan koiran treenaaminen ja kilpailuihin valmistautuminen. Illan vetää HVK:n kunniajäsen ja ylituomari Tanu Savolainen. Luento kestää noin puoli tuntia, jonka jälkeen keskustelua ja kysymyksiä noin tunnin verran. Kysymyksiä voi lähettää etukäteen sähköpostitse osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Tulkaa kaikki mukaan kuuntelemaan konkarin neuvoja ja ohjeita. Ilmoittautumiset kerhoiltaan etukäteen myöhemmin ilmoitettavaan osoitteeseen.

Toukokuulle suunnitellut maanantain näyttelytreeni on valitettavasti jouduttu perumaan koronatilanteesta johtuen. Mittaustilaisuuksia on tarkoitus kuitenkin järjestää toukokuun maanantaisin, mikäli tarvetta on. Tästäkin myöhemmin tietoa HVK:n FB sivuilla. Toukokuun kerhoilta pystytään toivottavasti järjestämään ihan livenä. Tällöin aiheena on talkoot ja miten jokainen jäsen voi osallistua aktiivisesti HVK:n toimintaa ja omalla osallaan mahdollistaa harrastamisen. Käydään läpi esimerkiksi treeneissä olevia tehtäviä ja miten opit esimerkiksi lähettäjä toimii tai kuinka voit olla buffassa jne. Kerhoillan aika selviää myöhemmin ja siitä ilmoitellaan HVK:n sivuilla Face Bookissa.

Kesäkuussa, mikäli Korona sallii, aloitamme kauden oikein toden teolla. Kesälesken iltajuoksut ovat heti kesäkuun alussa 2.6. ja sen jälkeen sitten viikkoulkoilut ja treenit pennuille maanantaisin ja jo pidemmälle ehtineille keskiviikkoisin. Mutta näistä lisää myöhemmin.

Jatketaan hyvin alkanutta kevättä ja kasvatetaan koirien kuntoa niin kisoihin kun näyttelyihinkin ja eletään toivossa, että kesällä rajoitukset olisivat jo vähentyneet taikka kokonaan poistuneet ja voisimme palata uuteen normaaliin.

Nautitaan keväästä ja ihanista koiristamme.

Keväisin terveisin
Anne

PS. Muistakaa että olipa mielessäsi mitä vain mikä mietityttää HVK:n toiminnassa tai haluaisit kysyä jotain niin ole rohkeasti yhteydessä. Me toimihenkilöt ja hallituksen jäsenet vastaamme mielellämme ja otamme kehitysehdotuksia ilolla vastaan. Ja tietenkin kaikkiin hommiin kerholla olette kaikki tervetulleita!

The more the merrier! ☺